Programma

Hebben is één, houden is twee

Voor organisaties die willen investeren in de groei en ontwikkeling van recent afgestudeerde verpleegkundigen.

“Hebben is één, Houden is twee” is een 9 maanden durend programma, afgestemd op jonge verpleegkundigen met 0-5 jaar werkervaring. In groepen van 3 tot 6 deelnemers worden zij intensief begeleid door een ervaren mentor. Het programma richt zich niet alleen op het ontwikkelen van verpleegkundige competenties en leiderschapsvaardigheden, maar biedt tevens gerichte ondersteuning bij de unieke uitdagingen van hun generatie, Met als resultaat een betere balans tussen werk en privé, zelfvertrouwen en professionele groei.

In lijn met het programma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg (TAZ) vanuit VWS, dat organisaties stimuleert om aandacht te besteden aan de begeleiding van nieuwe medewerkers, biedt ‘Hebben is één, houden is twee’ doorlopende ondersteuning. Dit draagt bij aan het vergroten van werkplezier en het verminderen van de uitstroom van jonge verpleegkundigen.

Wat biedt het programma jong-verpleegkundigen?

80% van de opdrachtgevers geeft aan dat deelnemers een betere aansluiting tussen hun opleiding en werkpraktijk ervaren.

  • Snelle groei in zelfvertrouwen en vakkennis: Met persoonlijke coaching en gerichte begeleiding krijgen verpleegkundigen de kans om zich te ontwikkelen tot zelfverzekerde zorgprofessionals.
  • Leren van en met collega’s: Via intervisie leren verpleegkundigen samen met collega’s, wat bijdraagt aan nieuwe inzichten en praktische oplossingen voor dagelijkse zorgvragen.
  • Directe toepassing van nieuwe vaardigheden: Met coaching on the job kunnen verpleegkundigen de kennis en technieken die ze leren direct in de praktijk brengen, wat zorgt voor directe resultaten en groei
  • Workshops: Praktische trainingssessies die dieper ingaan op belangrijke thema’s zoals vitaliteit, time- management besluitvorming en conflicthantering.
  • Toegang tot extra ondersteuning: Mogelijkheid tot directe communicatie (Whatsapp) voor snelle vragen en ondersteuning buiten de geplande bijeenkomsten.
  • Verbeterde kwaliteit van zorg: Door jonge verpleegkundigen te ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling, verbetert de kwaliteit van de zorg die zij bieden. Ze ontwikkelen niet alleen hun klinische vaardigheden, maar ook hun vermogen om complexe situaties aan te pakken en beslissingen te nemen.
  • Verhoogde patiënttevredenheid: Competente en goed opgeleide verpleegkundigen dragen bij aan een positieve ervaring voor patiënten, wat resulteert in hogere tevredenheidsscores en betere patiëntuitkomsten.
  • Efficiëntere teamdynamiek: Door een sterker geïnformeerd en zelfverzekerd team te ontwikkelen, verbetert de samenwerking binnen teams. Dit leidt tot efficiëntere workflows, minder fouten en een hogere algehele productiviteit.
  • Verhoogde retentie en minder verloop: Investering in de professionele ontwikkeling van jonge verpleegkundigen verhoogt hun betrokkenheid bij uw organisatie en vermindert het verloop. Dit bespaart kosten en tijd die anders zouden worden besteed aan het aantrekken en inwerken van nieuwe medewerkers

Voordelen voor uw organisatie

Kom Verder – Ontwikkeling voor jonge verpleegkundigen

Als ervaren verpleegkundige, docent en coach bied ik (Nynke van Kampen) organisaties begeleiding op maat bij de ontwikkeling van jonge zorgprofessionals. Met een brede expertise in zorg en onderwijs ondersteun ik duurzame veranderingen binnen teams, gericht op het versterken van motivatie, werkplezier en zelfvertrouwen.

Interesse?

Wilt u investeren in de duurzame inzetbaarheid en het behoud van uw jong-verpleegkundigen?

Neem dan contact met mij op voor meer informatie over “Hebben is één, Houden is twee” en ontdek hoe dit programma bijdraagt aan het versterken van uw organisatie.